Om BARR


Tänk att man kan färga sitt hår enbart med örter och växter. Och att du kan göra slingor med en uppljusningslera eller få galen glans i barret efter en behandling med alger. Att leva hållbart ska inte behöva vara svårt. Traditionella hårvårdsprodukter och framförallt färg innehåller ämnen som bidrar till bland annat eksem och allergi, både för kund och frisör. Dessutom är den miljöfarlig när den spolas ut i avloppet. 

salong BARR

På BARR används bara produkter som är bra för både dig, mig och vår planet. Du behöver inte välja om du ska leva hållbart och miljövänligt eller bli fin i håret. Salongen erbjuder naturliga behandlingar som växtfärgning och algbehandling men också syntetiska giftfria sådana. Förutom giftfria hårprodukter strävar salongen ett hållbarhetstänk hela vägen. Miljövänliga städprodukter, sopsortering och fika som är bra för miljön. Hela salongen är en återbrukad arbetsbod och möbler och inredning är second hand. 


Vill du veta mer om hur salongen jobbar, hårinspiration och få mer tips?


Följ @salongbarr på Instagram

Om mig


Jag heter Åsa och bor ett stenkast från salongen utanför Sjöbo med min sambo och våra två barn. Jag vill leva ett så giftfritt och hållbart liv som det bara går och sedan jag fick barn har det blivit ännu viktigare.Jag har arbetat med färg på olika sätt i många år. När jag utbildade mig till frisör hos en av Sveriges bästa ekologiska salonger fick jag från början lära mig att jobba på ett hållbart sätt. Därför var det självklart för mig att öppna en ekologisk salong när jag skulle starta eget. När du besöker salongen kan du vara trygg med att jag bara använder snälla produkter för dig, mig och för planeten vi bor på. Med salongen vill jag inspirera alla till en hållbar vardag även utöver hårvård. Men jag tummar aldrig på kvalitén. Det kan du lita på.Jag ser fram emot att träffa dig! Åsa

Åsa Gustafsson, salong BARR